söndag 23 december 2012

Mer Julgodis: Snickers

Mäktigt men mumsigt. Smakar som namnet antyder...snickers.

350 g jordnötssmör (1 burk)
0,5 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter flingor (jag använder all bran)
1 dl kokos
250 g choklad av valfri kvalisort


Sjud ihop jordnötssmöret, sockret och sirapen i en kastrull. Tänk på att ta en kastrull av storlek större så ni får plats med flingorna sen...något jag glömmer och därför blir tvungen att kladda ned lite extra många bunkar.
Ta av kastrullen och rör ned kokosen och flingorna (som du redan har krossat).

Kleta ut smeten i en form på ca 20*30 eller något större. Smält chokladen (mikron fungerar finfint så länge man har lite koll på den) och häll den över smeten. Skjuts in i kylen (eller ut i den svenska vintern). När allt stelnat till så skärs den upp i rutor. Eller så vill man att dom ska bli lite finare och trycker ut cirklar el dyl och får därmed en burk med "fingodis" och en burk med extremt fult "fulgodis" av spillet:)

4 kommentarer:

  1. Åh, åh, åh...så mycket gott du bjuder på här. Kulorna här nedanför påminner om mina all-time-high, fast de är marsipan och portvin i. Gott det med!

    Jag önskar att du har den bästa julhelgen! Mys, ät och slappa så mycket du orkar :)

    SvaraRadera