torsdag 18 april 2013

Till små fötter

Ja...dom är inte i klass med skorna i förra inlägget men dom är ganska tuffa...och rätt lätta att torka av vilket verkar vara en utmärkt egenskap den här sk "våren";)

Lillebror får vackert nöja sig med att ärva Storebrors kavatskor (och en del andra) eftersom Lillebror har samma storlek som Storebror hade i tvåårsåldern. Lillebror tar dessutom inte sådär väldigt många steg så att dom är lite slitna känns inte speciellt farligt.

99 riksdaler hos h&m om jag inte minns fel...dom köptes redan i januari men finns fortfarande att få tag på lite varstans.

onsdag 17 april 2013

Check

Attans vilken härlig känsla det är när båda barnen sover, all disk är ren, hemmet ihopplockat och det inte ens har hunnit bli mörkt ute.
Har man dessutom genomfört inte mindre än 2 pw´s och mannen är bortrest...ja då känns det lite extra bra att redan klockan 20 kunna sätta sig i soffan och ta itu med sysslor av det roligare slaget.

Check på den!

fredag 12 april 2013

En Ekologisk Fjäril

Dagen idag går då verkligen inte till historien som någon speciellt lyckad dag. Har efter många om och men...och snälla och jag vill bara...fått båda barnen i säng och lyckats få bort det mesta av Lillebrors kaskadkräkning i bilen.

Nu sitter jag utslagen i soffan och funderar inte så lite bittert över varför sådana här dagar alltid måste inträffa när jag är ensam med barnen....varför händer det aldrig när karl´n i huset är hemma och jag är ute och roar mig (läs handlar på maxi typ).

Ja...pappan i huset är ute och dricker öl och jag funderar på att ta en väldigt tidig kväll.



Som för att uppväga det tråkiga i att hela helgens planer har omkullkastats av magsjuka hos både Storebror, Lillebror och undertecknad kom Lindex med den roliga nyheten att dom börjar sälja skor från Kavat...jäj på den. Synd bara att inte dom fina fina skorna kan tillverkas i lite större storlekar...jag har en tydlig förkärlek för lära-gå.känga-modellen och hade gärna sett en stl 26.
I mina drömmar har barnen en skogarderob med Kavat-skor i en massa modeller och i en uppsjö fina färger så att det kan matchas i oändlighet. Verkligheten ser inte riktigt likadan ut.


torsdag 11 april 2013

Mini A Ture

När vi var i danmark över påsk lämpade det sig så väl att Illum hade 25% på nästan hela sin barnavdelning en av dagarna. Både Storebror och Lillebror fick därmed nya jackor som fungerar både sommar/vår/höst. Ja...jag tog i rejält med storlekarna...dom ska minsann kunna ha jackorna ett bra tag för jackor det är dyra historier det även med rabatt. Dessa står iaf emot både vind och vatten och andas rejält.
Storebror fick anorakmodellen med dragkedja i sidan. Till Lillebror lyckades jag haffa sista jackan med spetsig huva...och oj så jag hade önskat att det var spetshuvor även i de större storlekarna.


Dock är jag så korkad att jag liksom inte riktigt kan klura ut om det är meningen att man ska ha den där silverstjärnan kvar eller inte. Kanske är det bara en "tagg"?! Ja...den är ju fin och den fungerar som reflex så mina älskade ungar får hur som helst springa runt med stjärnor vare sig det är meningen eller inte:)

Lillebror fick även ett par överdragsbyxor från Wheat som trots att det är ett helt annat märke matchar perfekt i färgen. Måste bara sy på gummiband att ha under foten. Eller bara å bara....det är inte så bara när det kommer till att kånka fram symaskinen och dessutom komma överens med den;)

söndag 7 april 2013

Han går!

Igår var en stor dag här i Leialand, Lillebror bestämde sig äntligen för att han kunde gå. Ja...några staplande steg har han tagit ett tag men nu staplar han längre och av "egen vilja". Och både föräldrar och Storebror står fånigt framåtlutande och hejjar, hurrar och klappar händerna.

Han är dessutom fasligt duktig på att se oskyldig ut vår lilla marodör. För inte ser Lillebror ut som någon som glatt kastar grejjer vilt omkring sig.

lördag 6 april 2013

Virknålsfodral

Hemma efter en härlig påskvecka i danmark och äntligen är hela högen dessutom friska. Storebror har varit på dagis för första gången på 3 ½ vecka!!!...välbehövligt för en 4-åring med myror i rumpan. Välbehövligt även för en mamma och en Lillebror.

Mitt i alla hundratals (det är nog tyvärr inte ens en överdrift) projekt så ramlade jag över en helt underbar och för mig ny blogg. Jaha....bara å dra igång ett nytt projekt och lämna övriga åt ett vilande öde. Som tur var så var det så skoj att jag lyckades både börja och avsluta det nya alstret på två dagar (ok...jag fick stanna uppe till efter 02 på nätterna men det var det värt). Här är det: mitt alldeles egna, fina virkade fodral till alla virknålar.


"Huvuddelen" virkas i stolpar...växelvis vanliga och i relief. 


 Fickan där jag förvarar bl.a mätsticka och sax består av vanliga fastmaskor. Jag valde att göra en kant med smygmaskor på fickan för att den skulle bli lite mer stabil.
 På flärparna har jag precis som Jeanette satt fast några nålar...fast det gjordes efter fotograferingen. Jag behövde göra fler fastmaskor till flärparna än vad som stod i beskrivningen och jag hittade bara tunnare elastisk tråd så jag körde dubbelt.
Fodralet är kantat med sk kräftgång...något jag aldrig testat förut. Svårast var att bestämma sig för vilken sida av maskorna som var snyggast.

Det här är mitt härmapebidrag till Svea. Du hittar beskrivningen här...den är på danska men med många bra bilder så jag tror inte den är så svår att följa även om man nu inte kan danska...men har ni några "språkfrågor" så är det bara å hojta!

Nu väntar fortsatt rensning av garderober och uthus inför morgondagens tur till återvinningsstationen.