onsdag 30 januari 2013

Tre Av Fyra

Ja tre av fyra är nere för räkning här i Leialand. Den ende som inte ligger med hög feber just nu är pappan i familjen.

Återkommer när vi jagat ut baskiluskerna!


- postat på språng

måndag 28 januari 2013

Virkad greppboll

Efter att Lillebror hade fått sig en virkad lekboll beställde en "dagismamma" en annan slags lekboll till sin lilla tjej på 6 månader. Så jag virkade lite, svor lite, virkade lite mer, svor lite mer och sydde sedan ihop alla delar och kunde efter några om och men leverera en grön och rosa greppboll till en nöjd tös.
Egentligen ska man kunna vränga ut och in på bollen så den får taggarna utåt....jag kan för mitt liv inte få detta att fungera...inte någon annan som prövat heller så därför är det här helt enkelt en icke-vändbar boll.


Mönstret hittades i tidningen Land och är från Marks och Kattens.http://www.marks-kattens.se/stickat/monster/babyleksaker Jag har mailat och frågat om jag får dela med mig av mönstret till er men jag har tyvärr inte fått något svar ännu.

update: min boll är virkad i ett annat garn och med en annan nål och är snarare 20*20 cm ön 10*10 som den skulle blivit.

onsdag 23 januari 2013

Sköntont

Här sitter jag i soffan...och ja...här sitter jag liksom kvar. Idag kan jag förvisso röra mig en del, igår kunde jag röra mig lite knappt och med en hel del smärta, dagen innan dess ska vi inte tala om...då rörde jag mig inte alls...inte ens om det var nödvändigt.

Vad jag gjort? Jo det ska jag tala om för er. Jag har tagit både steg ett och två gällande att satsa på mig själv. Steg 1 blev ett cross-fitinspirerat pass som fick benen att vika sig och träningsvärken är inte av denna värld. Steg två var gårdagens dansinspirerade pass som tyvärr (pga av ovanstående träningsvärk) inte blev av den mest effektiva kvalisorten.

Känns bra....och skönt fast såklart ont också....fast sådär sköntont.

lördag 19 januari 2013

Kallt så in i bängen

Sjuttsingen vad det är kallt ute. -27 imorse och då ställde jag in allt vad planerade pulkaåkningar och andra utomhusbestyr heter.

Istället har jag bläddrat i nya elloskatalogen (väldigt snabbt bläddrat förvisso)... och hoppsan vad det har rasslat till på inredningsfronten där! Hur mycket fint som helst.

Just nu är jag mest kär i det här överkastet...så fint att jag dör en smula och dessutom hade jag kunnat vira in mig i det nu och sluppit frysa. Eller ja...om barnen hade tyckt att det var ok att mamma bara satt invirad i ett överkast så hade det fungerat iaf.


Och eftersom jag helst bara vill ha det över halva sängen så skulle jag komma undan med 499:- vilket är helt ok....speciellt med tanke på att man aldrig betalar fullpris hos Ellos...galnare företag när det kommer till att skicka ut rabattkuponger och rabattkoder finns knappast.

fredag 18 januari 2013

Köpenhamn

Fy farao så trött och kallt det känns idag. Snart ska vi ta oss en liten tur med bob och vagn innan det bär iväg till söta rara Sara och barnen.

5 dagar avklarade...3 kvar:)

Nu ska ni få se min fina fina poster som jag fick från bästa mostern med familj när jag fyllde 30. Harlequinmönster, Ferm Living och Köpenhamn....kan inte bli fel.

Vill ni se hur färgerna ser ut i verkligheten så kan ni kika här.

Och för er som inte redan vet det så kan jag berätta att danmark i allmänhet och köpenhamn i synnerhet ligger mig extra varmt om hjärta. Mor min är dansk och jag har även bott hos min moster med familj en längre tid under högstadiet och gått i skolan där nere. En väldigt passande present och från helt rätt personer med andra ord.

torsdag 17 januari 2013

Bara Jag och Småpojkarna

Idag går vi in på dag #5 som ensamstående tvåpojksmamma. Jag vet inte jag....det är påfrestande till tusen det här. Hur söta dom än må vara så.... jo jag vill gärna ha hem den där sambon igen. Om inte annat för att det bara snöar och snöar och snöar och om det är något som är sambons jobb här hemma så är det snöskottning. Ja allt som har att göra med kyla och snö och vinter....sånt får han gärna göra.


Dagens skottning fick jag hur som helst ta tag i själv och därmed var förmiddagens motion avklarad. Plötsligt känns tomten ofantligt stor och uppfarten alldeles onödigt lång och kanske att man ändå skulle kunna parkera bilen längst där nere....och den andra bilen kan väl stå någon annanstans bara. Allt för att slippa skotta snö.
Fast egentligen var det inte så farligt....det var pudersnö och inte speciellt tungt med andra ord....men ibland vill jag bara vara bekväm av mig....och bekvämt kommer snöskottning aldrig att beskrivas som.

Inte imorgon....och inte på lördag och inte riktigt på söndag heller men sent söndag kväll...DÅ kommer stora hjärtat hem igen. Ja tack!

onsdag 16 januari 2013

Färgglatt foder

Jodå...jag klär faktiskt på mig varje dag. Nästan varje dag är det riktiga kläder också, men allra oftast även väldigt tråkiga så därför får ni väldigt sällan se mig. Men här är jag:

En egenstickad mössa à la fårullsmössa, tröja & jeans från H&M och skönaste kappan från Lindex som är allra finast på insidan....lite prickar eller blommor hade dock inte gjort något;)

lördag 12 januari 2013

Ett stycke prinsesstårta

...till en liten prinsessa.

I julklapp fick svägerskans dotter Amelia 1½ år en liten virkad tårta. Hon är en bestämd liten prinsessa så valet av tårtsort var självklar.


tyvärr har mitt bildredigeringsprogram bestämt sig för att inte samarbeta längre så det blir ganska mörka bilder just nu. Tårtan är iaf virkad i  ljusgrön  och gräddvit muskat och rosa restgarn med virknål nr 3. Lite mer grön än bilden visar. Är helt klart nöjd med min första bakelse någonsin.

torsdag 10 januari 2013

Att sakna sig själv

Trött. Suddig. Blek. Grå. TRÅKIG

Jag stannar upp och tittar i spegeln. Känner inte igen personen som tittar tillbaka. 2013 är året då jag ska ge mig själv mer. Året då jag ska kravla upp ur hemma-mamma-livet. Året då jag ska sätta min träning och mitt mående före det där extra plocket i hemmet. Det här är helt enkelt året då jag vill lägga mer energi på mig själv för att i slutänden även ha mer energi över till alla andra...till allt annat.

Det är dags att få mer ork, le mer, bli gladare och trivas mer med både livet och mig själv. Det vinner alla på i längden.

tisdag 8 januari 2013

Ett Nytt År

2013...och årets första blogginlägg. Borde vara ett riktigt ordentligt ett men icke, inte ikväll iaf.

Nu: en Storebror som är väldigt full av energi och inte vet vad tyst betyder men är otroligt gullig, en Lillebror som plötsligt slutat förstå meningen med nattsömn och därför allt som oftast vägrar sova före midnatt men ändå är förbaskat söt, en mamma som undrar hur alla andra hinner allt och lite till.

Då: (som i vad har hänt på sistone.)  Det har virkats tårtor, väskor, fodral, mössor...tom plitats ned ett och annat mönster.
Några av nyårsaftonens timmar tillbringade vi på en parkering medan vi såg bärgaren köra iväg med bilen.
Det har spelats spel med grannar, stekts sparris, ätits kantarellpaj, påtats kalender, pimpats hörlurar, gått promenader i jakt på extrakilona, byggts klart säng, kastats skräp, byggts tågbanor, dragits bob till förbannelse....och en väldans massa annat av liten och stor betydelse men störst av allt har såklart varit Lillebrors 1-årsdag.
I lördags fick Lillebror som numer är hela 1 år inviga sin nya fina pulka. I en riktig pulkabacke dessutom!

Ja...det finns sååå många inlägg i mitt stackars lilla huvud...inlägg som inte riktigt verkar få tid att hamna på print...men nå´n gång ska väl alla barn sova ungefär samtidigt:)