söndag 20 maj 2012

Check in: falun

Dalarna <3 Falun<3

Lillebror mår bra nu, dessvärre gör inte jag det så nu ska det superkureras igen. Imorgon påbörjas något stort...jag behöver all energi jag bara kan hitta.


- postat på språng

fredag 18 maj 2012

Superkurering pågår

Lillebror har blivit sjuk och är ynklig som bara den. Med en 2 veckors faluvistelse som väntar och inte går att ändra så gäller det att skrämma bort baskiluskerna så fort det bara går. Ja självklart för Lillebrors skull först och främst...inte kul någonstans att se honom må dåligt.


- postat på språng

tisdag 15 maj 2012

Storebrors Kottar

Storebror har fått så fina nya röda skor. Han ääääjkaj (älskar) dom. Lite purken blir han på morgnarna när han inte får ha dom nya skorna till dagis...inte för att dom inte får slitas på utan för att mamman inte hittar imprigneringssprayen....idag köper vi en ny.

Mamman älskar också dom nya skorna...dom är fantastiskt mjuka, dom ser härligt retro ut och att Storebrors fötter mår bra i dom vet vi eftersom det är tredje paret Kotte-skor vi köpt.


Dagarna går

Pappan är hemma och det är alla glada för. Dagarna mest går...lite pill här och lite donande där, tvätt på det och ogräs som tydligen inte försvinner av sig självt.

Pappan var borta i 10 nätter. På lördag åker jag och barnen till falun och jag blir borta i 14 dagar på ett ungefär...så vi tvättar lite mer och umgås lite extra.

Och så bakar vi lite.
Jag är rastlös i kroppen men samtidigt underligt trött i knoppen. Behöver lite mer sol och värme och väldigt mycket mindre pollen och medikamenter.

tisdag 8 maj 2012

Kaninpyssel

Man får hoppas att det här är ett pyssel av det slaget som faktiskt färdigställs för det finns något makabert och läskigt med gosedjur/dockor etc som ligger lämnade lemlästade och ledsna.

Plötsligt händer det.

Vaknar 05.25 då Lillebror vill ha mat. Matar, dricker kaffe, klär på mig själv och bebis. Gör iordning välling till Storebror som får "frukost" på sängen. Ytterligare ett barn blir påklätt. Jackor, skor, mössor åker på....barn placeras i vagnen och DÅ plötsligt har det hänt: jag har lyckats få iväg både mig själv och barn till dagis när kl precis slagit 07 och jag har inte ens ansträngt mig!

Solen skiner, andra laddningen kaffe är färdigbryggt och det här borde bara kunna bli en bra dag.

ps: väckarklockan ringde när vi hade kommit halvvägs på promenaden....bara en sån sak:)

måndag 7 maj 2012

Med Öppna Armar.

Efter en helg med feber och en obeskrivlig mängd med snor börjar det nu arta sig. Idag har vi njutit till fullo ute i trädgården och att vi dessutom kan börja räkna ned dagarna tills pappan kommer hem gör inte saken sämre precis...4 nätter kvar nu.

Ja...som ni märker gör det ensamstående livet med två småbarn adderat med lite sjukligheter att det inte precis sprutar ut inlägg här...men vem vet....även det kanske artar sig en vacker dag:)


Lillebror har börjat tjocka på sig ordentligt nu :) Väldigt skönt men ack så konstigt...jag är ju van vid små spinkbarn och plötsligt hittar man valkar och dubbelhakor både här och där:) Mest konstigt känns det att sätta på Lillebror kläder som jag vet att Storebror hade på sig när han satt och åt pannkaka vid 1½ års ålder!

Nä...nu ska det snart laddas för sängen...är helt slut och har ju roliga 12 dagiskilometrar att se fram emot under morgondagen.

torsdag 3 maj 2012

Det var en puff.

...en glad cirkus-puff närmare bestämt.

Filt, sjal och matta var några av gissningarna på det slutförda virkprojektet och tanten var ju klart närmast med sin gissning på stolsdyna (även om hon minsann gick och ändrade sig;) eftersom det iaf sitts på spektaklet.
En halvmeter hög och kanske 40 cm i diameter...virknål 2,5, på tok för tunt garn och galet många färger...det är lite så det blir när man bestämmer sig för att bara använda garnrester (ur ett begränsat garnlager kan tilläggas). 

Från början en "marrakech"-puff i präglat, brunt skinn hemfraktad från Tunisien, numer en färgklick att sitta på när det ska läsas godnattsaga för Storebror.

onsdag 2 maj 2012

Karl på vift

Här i Leialand är det lite tomt, pappan är ute och far (läs: sippar antagligen vin i florens just nu) på jobb och vi andra roar oss med att snörvla av förkylningar och pollen. Men vädret kan jag inte klaga på och jag ser faktiskt fram emot morgondagens promenad till dagis på morgonen.

Sötaste pojkarna myser i soffan....i ungefär 45 sekunder. Sedan utbrister Storebror: -dä jäckej, Lillebror börjar gråta så att snoret bubblar ur dom små näsborrarna och mamman får hoppa in för att styra upp det hela. Men söta det är dom i vilket fall.